Tuesday, February 27, 2007

Yliopistolla

Olin tänään kuuntelemassa, kun Markku piti luentoa suomen opiskelijoille ELTE-yliopistossa. Opiskelijat olivat sympaattisen oloisia ja osa puhui hyvin suomea, mutta Markun luettelemat suomalaiset kirjailijat eivät olleet heille kovin tuttuja. Suomen laitos oli vanhaa ala-asteen koulua muistuttavassa rakennuksessa. Opettajat kanniskelivat painavia avainnippuja ja taistelivat ovien kanssa - täällä on tapana lukita paikat kunnolla.

Luennon jälkeen paikallinen suomen lehtori tarjosi meille kahvit Centralissa, joka on yksi Budapestin "perinteisiä" kahviloita ja jossa emme olleet ennen käyneet. Söin lautasellisen pullaa voilla ja marmeladilla, Markku söi makkaraa. Terveellisiäkin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta Budapestiin saakka ei kyllä kannata tulla syömään terveellisesti.

Tänään olemme kierrelleet VI kaupunginosassa, kävimme syömässä kasvisravintolassa ja näimme House of Terrorin, eli Andrassy utcan talon joka on toiminut sekä natsien että neukkuterrorin päämajana, sekä Franz Lisz -aukion ja kirjailijatalon.

Kaikki lumi on sulanut ja tänään on ollut taas aurinkoista.

2 comments:

  1. hei,
    köhöm, eikös markku ole vegaani?

    ReplyDelete
  2. Ei me olla kumpikaan. Mä olen lähinnä suurpiirteinen kasvissyöjä.

    ReplyDelete