Friday, February 2, 2007

Pöllö ja autoja

Lahdimme aamupaivalla retkelle Margit-saarelle. Matka vei parlamenttitalon lahelle avatun uuden kirjakaupan kautta. Englanninkielisista pokkareista sai 10 prosenttia alennusta, mutta muuten lukemista pitaa jotenkin ruveta saannostelemaan - tulee kalliiksi, jos ostaa kaiken, vaikka pokkareinakin. Lahetystossa olisi suomenkielinen kirjasto, mutta muuten taalla on kuulemma hankalaa hankkia kirjastokorttia. No, melkein missaan ei ole samanlaista avointa kirjastolaitosta kuin Suomessa.

Parlamenttitalolla oli mielenosoitus, aiheesta jota ei paikan paalla pystynyt paattelemaan. Mielenosoittajilla oli puna-valkoraidalliset liput. Miekkari aiheutti ilmeisesti joitakin uudelleen jarjestelyja liikenteeseen, jotka eivat kuitenkaan kayneet meille selville, muuten kuin etta ratikka numero 2 ei kulkenut. Pari poliisia ohjasi autoja kirjakaupan kulmilla.

Autoista pari sanaa: taalla ajetaan ilman valoja. Pitaa tosiaan varoa ennen kuin ylittaa kadun. Muutenkin taalla ajetaan aika reippaasti, mutta jalankulkijalle annetaan kylla kohteliaasti tieta. Kaupungissa on jarkyttava maara autoja hyvasta julkisesta liikenteesta huolimatta, siinakin mielessa Budapest muistuttaa Pariisia. Me kuljemme kuitenkin sujuvasti julkisilla, ostimme kuukausikortit heti ensimmaisena paivana ja hyva niin: tarkastajia nakee metroasemien liukuportaiden ylapaassa varsin tiuhaan. Kuukausikortin hinta on noin 30 euroa.

Margit-saarella paistattelimme lampimassa auringossa, mutta emme liian kauaa, Markun yska jatkuu jo 5:tta paivaa. Kylpylaa emme löytaneet, kylpevia kilpikonnia ja sorsia sen sijaan nakyi. Paras luontokohtaaminen oli eras pöllö, joka torkkui puun kolossa ja jota emme olisi edes huomanneet, jos unkarilaiset turistit eivat olisi osoitelleet sita toisilleen.

Retkipaivan paatti ruokaisa salaattilautanen Vegetariumissa ja shakkimatsi (Markku voitti).

Töitakin olemme tehneet, mina lahinna aamupaivisin koneella pari tuntia ja Markkukin sen verran, etta on valmistellut maanantain luentoa. Eli emme liikaa.

1 comment:

 1. Kiitos tästä matkapäiväkirjasta.

  Onneksi Markku ilmoitti tämän osoitteen, en olisi tänne muuten löytänytkään.

  Oltiin samoihin aikoihin Tampereella joulukuussa, mutta en edes yrittänyt yhteyttä, koska olin siellä vain pari päivää ja vaikutti siltä että teidän aikataulunne oli myös hektinen.

  Markku selittäköön kuka minä olen. Lukekoon myös minun Poe-arvosteluni kotisivultani os. www.elisanet.fi/marjatta.ripsaluoma , siis en ole ikinä Markkua livenä edes nähnyt.

  Sanokaa lämpimät terveiset heimolaisillemme!

  Terv.

  Ripsa

  ReplyDelete