Sunday, February 11, 2007

Dan's Bookstore ja kriittista massaa

Perjantaina käymme kuuntelemassa Greenpeace- keskustelua viereisessä, 6. kaupunginosassa. 6. on hyvin samanlainen kuin 7. kaupunginosa, meidän kaupunginosamme, vanhoja taloja kortteli korttelin perään, välillä kolo siinä missä korttelista on purettu talo, niin kuin hammas joka on vedetty pois rivistöstä. Välillä vanhan kaupunkikerrostalon molemmilta puolilta on purettu rakennus, ja talo seisoo yksinäisenä rakennustyömaan aidan ja valtavien monttujen välissä. Ohitamme synagogan ja käännymme sairaala-alueen kulmalta oikealle, tiet ovat vilkkaat mutta aidan toisella puolella on hiljaista ja rauhallista. Vihannestori lähellä Dan’s Bookstorea on lopuillaan, kojujen takana istuu enää muutamia mummoja, ne istuvat hiljaa ja laatikoissa niiden edessä on paprikoita, ruusukaaleja ja kukkia.

Kirjakauppaa on vähän vaikea huomata, kuudennen kaupunginosan viranomaiset ovat kieltäneet kyltit jalkakäytävillä. Sisällä kirjakauppa/kahvilassa kourallinen ihmisiä keskustelee energia-asioista, osallistujat ovat Unkarista, Uudesta-Seelannista ja Suomesta. Hilpeä omistaja tarjoilee reilun kaupan teetä ja kahvia. Greenpeacen vakavailmeinen aktivistikoordinaattori kertoo Unkarin kansalaisyhteiskunnasta ja paikallisista ympäristöongelmista.

Lauantaina palaamme Margit-saarelle, tällä kertaa eväänä on rosé-viiniä ja skonsseja. Markku lukee Danilta ostamaansa queer-scifin kokoelmaa ja minä Kate Foxin Watching the English -pokkaria. Iltapäivällä teemme harharetken Watertowniin päämääränämme Eden-kasvisravintola, mutta se onkin kiinni viikonloppuisin. Illalla pesemme pyykkiä ja katsomme, miten Rollerboard-elokuvan näyttelijät puhuvat unkaria. Luen Ursula Le Guinin The Birthday of the World –novellikokoelmaa, Book Stationin löytöjä. Erittäin suositeltava.

Sunnuntaina otamme valokuvia Critical Massissa. Pyorailijoita on parisen sataa. Suomesta poiketen meillekin kaikilla on maasto/hybridipyora, mummopyoria ei nay. Kaikilla on myos kypara. Kierramme korttelin Deak Terilta yliopiston (?) suuntaan ja kuuntelemme paikallisen poliitikon puheenvuoron (emme tietenkaan ymmarra mitaan). Allekirjoitamme myos Greenpeacen vetoomuskortit Smog-ilmion torjumiseksi Budapestissa.

No comments:

Post a Comment