Wednesday, February 28, 2007

Lukko ja avain

Viime postauksessani mainitsin siitä, miten huolellisesti Unkarissa on tapana lukita kaikki, kodeissa ja kouluissa. Monimutkaiset lukkosysteemit koituivat meidän kohtaloksemme tänään, kun ulko-oven pikkulukko tai oikeastaan lukkopesä meni rikki. Jäimme siis oven taakse. Olimme tulossa kaupasta ja postista, eikä meillä ollut mukana puhelinta tai numeroita tai edes puhelinkorttia.

Emme keksineet muuta kuin mennä nettikahvilaan kaivamaan vuokraisännän puhelinnumeroa Markun sähköpostista, vuokraisännän poika olisi asunut lähettyvillä mutta hänen puhelinnumeroaan meillä ei siis ollut.

Menimme pyytämään apua Finnagoran naapureilta, ja saimmekin yhteyden vuokraisännän pojan suomalaiseen vaimoon(!) jonka kautta olimme asunnon vuokranneet. Nyt siis hengailemme agoralla ja viideltä menemme katsomaan, tuleeko joku apuun. Lukko ei sinänsä ole kovin kummoinen, eikä varmaankaan kovin kallis. Kulman takana tavaratalossa on avain- ja lukkopalvelu, jossa myydään ihan samanlaisia turvalukkoja. Ovessa olevista vanhoista lukkopesistä päätellen ei olisi ensimmäinen kerta, kun lukko vaihdetaan.

No comments:

Post a Comment