Friday, April 20, 2007

Pokkareita

Nyt on kuulemma valtakunnallinen Pokkariviikko. Jyväskylän kirjamessuilla jaetaan Kultapokkarit eniten myydyille pehmeäkantisille ja ainakin Helsingin keskustan akateemisessa on läjä pokkareita tarjolla 3,90-hintaan. Valikoima ei ole kovin hyvä mutta kannattaa käydä katsomassa, ja dekkareitahan on tietysti tarjolla. Ostin chiclittia ja painuin työpaikalla.

Suomalaiset kustantajat eivät oikein vielä pidä pokkareita oikeina kirjoina. Kaikki suomenkieliset pokkarit ovat ilmestyneet ensin kovakantisena. Tämä on sääli, sillä moni kirja löytäisi lukijansa paremmin pehmeäkantisessa asussa. Alkajaiseksi voisi julkaista (lähes kaiken) genrekirjallisuuden pehmeäkantisena ja laittaa paremmin tarjolle - pokkareita voi ostaa esimerkiksi ravintoloista ja kioskeilta, kun taas kovakantisia genrekirjoja joutuu hakemaan kirjakauppojen perukoilta.

2 comments:

  1. Kuinka paljon kirjallisuutta esim englanninkielisissä maissa julkaistaan suoraan pokkarina? Suurin osa julkaistaan minun käsittääkseni ensin kovakantisena ja sitten noin 6 kk:n jälkee pokkarina.

    Tämä on ihan OK tapa. Jos haluaa kirjan heti sen ilmestyttyä, joutuu maksamaan enemmän ja varmaankin kirjailijakin saa enemmän.

    ReplyDelete
  2. Määristä en tiedä, mutta esimerkiksi englanninkielisessä maailmassa jaetaan oma palkinto (Philip K Dick -palkinto) kirjoille, jotka ovat ilmestyneet ensin pokkarina.

    ReplyDelete