Sunday, June 28, 2015

Rankan päivän rankat huvit


Lauantai oli vilkas päivä Archipelaconissa. En ehtinyt George R.R.Martinin signeeraustilaisuuteen, koska jono alkoi muodostua jo puolitoista tuntia aikaisemmin ja olin toisaalla pitchaamassa kahta esikoisromaania ruotsalaiselle kustantajalle. Kaverit olivat kuitenkin tyytyväisiä saatuaan nimikirjoituksen häälahjaksi(!) aikomaansa kirjaan. 

Puoliltapäivin olin Russö-huoneessa kuuntelemassa, kuinka Shimo Suntila julistautui Suomen viimeiseksi roskakirjailijaksi sillä perusteella, että "pelkurimainen" Tuomas Saloranta ei saapunut Ahvenanmaalle. Titteli periytyy kirjailija Boris Hurtalta. Seuraavaksi Suntila aikoo hankkia roskakirjailijan viitan ja valtikan. 

Itämeren alueen kirjoittajien tapaamisessa meillä oli mukava juttutuokio neljän kirjoittajan kesken. Osallistujat olivat Suomesta, Latviasta ja Ruotsista. Juttelimme mm. siitä, miten erilaista on kirjoittaa omankielisille lukijoille kuin englanniksi. Terassilla puolestaan keskusteltiin mm. Mukkulan kirjailijakokouksesta ja norjalaisista kirjailijoista.

Kunniavieras Johanna Sinisalo veti paneelin aiheesta Kirjoittajasta kirjailijaksi. Lauteilla oli kirjoittajia Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien yhdistyksestä sekä Suntila. Yleisö löi lisää löylyä. Päivän päättivät naamiaiset, joihin lapsetkin pääsivät mukaan. 

Illalla pidettiin taas allasbileet conihotellissa, tällä kertaa TitanConinin väen isännöimänä. TitanCon on Belfastissa järjestettävä fantasiatapahtuma. Pääkunniavieras oli lahjoittanut conin tukiarpajaisiin hienoja palkintoja, mm. alkuperäisiä, kirjailijan vaimon 1990-luvulla itse painamia Tulen ja jään laulu -teepaitoja. Bileissä meni myöhään. Ei niistä sen enempää.

Sunnuntaiaamuna kun kirjoitan tätä aurinko paistaa täydeltä taivaalta terassille. Aivosoluja ei ole enää liiemmin käytössä, mutta onnistuin siitä huolimatta selviytymään läpi proseduurin ja äänestämään Helsinkiä Worldconin tapahtumapaikaksi 2017. Tänään ei enää muuta kuin hidas siirtyminen kera lapsen ja tämän toverin kohti lauttasatamaa. Syvällisempää yhteenvetoa conista luvassa myöhemmin jahka tokenen matkasta. Kirjeenvaihtajanne kiittää ja kuittaa.

No comments:

Post a Comment