Tuesday, March 31, 2015

Kuka Scullyn vauvan isistä olisit? (osa 3)

Salaiset kansiot -kirjoitussarjaa jatkuu! Edelliset osat ovat täällä ja täällä. Juuri saapuneiden tietojen mukaan Fox on lupaillut sarjalle jatkoa, joten juuri nyt on hyvä aika kerrata vanhoja jaksoja.

Kahdeksannella tuotantokaudella mukaan tulee uusia päähenkilöitä ja sarja saa lisää saippuamaisia piirteitä. Sama meininki jatkuu yhdeksännellä tuotantokaudella. Henkilögalleriaan liittyy erikoisagentti Monican Reyesin entinen poikaystävä, Scully pelkää vauvansa turvallisuuden puolesta, Monican ja erikoisagentti John Doggetin välillä vireilee jännitettä ja niin edelleen. On siinä sarjassa edelleen scifiäkin, jossain taustalla.

Spoilereita kaihtamatta olen laatinut leikkimielisen testin koskien tarinalinjaa, josta FBI:n työntekijät lyövät vetoa ja joka meitä katsojia eniten kiinnostaa: Kuka on Scullyn vauvan isä?

1. Miten valmistaudut toimintakohtaukseen?

a) lähden lenkille
b) punnerran
c) riisun paidan, lasken housut ja ihailen lihaksikasta vartaloani peilistä
d) olen voittamaton, en tarvitse valmistautumista
e) poltan röökin

2. Mikä on mielipaheesi?

a) aikuisvideoiden katsominen
b) olut
c) riisun paidan, lasken housut ja ihailen lihaksikasta vartaloani peilistä
d) minulla ei ole paheita
e) poltan röökin

3. Mitä toimistotarvikkeita olet pihistänyt salaa konttorilta?

a) lyijykyniä. Teroitan ne ja heittelen kattoon niin, että ne jäävät akustointilevyyn kiinni.
b) muistilappuja. Käytän niitä lasinalusina poikamiesboksissani.
c) valtion virkamies ei pihistä tarvikkeita
d) toimin kenttätyössä
e) tuhkakupin

4. Mikä scifi-leffa on suosikkisi?

a) Twilight Zone
b) Terminator
c) Man Who Fell To Earth
d) Robocop
e) 1984

5. Lempijuomasi?

a) jäätee
b) olut
c) kahvi, mustana
d) kuningasvesi
e) kallis konjakki

6. Miten teet vaikutuksen treffikumppaniin?

a) kerron puujalkavitsejä
b) jöröllä, herrasmiesmäisellä käytökselläni
c) tarjoan juoman baaritiskillä
d) isken häntä jääpiikillä niskaan... anteeksi mikä oli kysymys?
e) sujautan hänelle unilääkettä, puen hänet iltapukuun ja tarjoan päivällisen

Tulokset:

Eniten a-vastauksia: Fox Mulder. Todennäköisin epäilty. Kun ilkeät hallituksen miehet kidnappaavat Scullyn osana hybridiohjelmaa, he myös varastavat häneltä kaikki munasolut! Mulderin onnistuu hankkia muutama näistä takaisin. Tunnustuksellisessa jaksossa Per Manum (8. kaudella) käy ilmi, että Scully on pyytänyt häntä spermanluovuttajaksi - onko tässä Scullyn vauvan alkuperä?

Eniten b-vastauksia: John Dogget. Uusi komea agentti ilmestyy kuvioihin epäilyttävästi samoihin aikoihin, kun hänen naispuolinen partnerinsa tulee raskaaksi. Sanonpahan vain. Dogget myös suhtautuu Scullyyn hyvin suojelevasti, mutta onko tämä pelkkää herrasmiehen käytöstä?

Eniten c-vastauksia: Walter Skinner. Charmikas varajohtaja esiintyy mielellään ilman paitaa ja staminaa löytyy. Tämän ei pitäisi jäädä FBI:n naisiltakaan huomaamatta.

Eniten d-vastauksia: puolustusvoimien luoma supersotilas, ihmisen ja alienin hybridiklooni. Skenaario on ihan todennäköinen, koska koeputkihedelmöityksiä tehdään tässä sarjassa niin paljon.

Eniten e-vastauksia: Tupakkamies. Hän nyt tunnetusti pystyy mihin vain. Lisäksi hänen on nähty hakkailevan iltapukuista Scullya intiimeillä päivälliskutsuilla. Ehkä Tupakkamiehellä on tunteita Scullya kohtaan?

Lopuksi naiskatsojan yhteenveto: Dana Scully on onnekas paskiainen.

1 comment:

  1. Luin koko trilogian, nyt kun muistutit että olet tästäkin aiheesta kirjoittanut. Ensimmäinen kirjoitus sisälsi oikein hyviä analyyttisia pointteja, joista monia en tullut ajatelleeksi (muistaakseni, siitä on jo aikaa kun sarjan katsoin, ja tämä sinunkin viimeinen X-Files -kirjoituksesi on näköjään vuodelta 2015), ja tämä testi oli hauska! Suosikkijaksomme eivät näköjään ole aivan samat, tosin kaikkia en enää ihan tarkkaan muista enkä osaisi enää itse ainakaan äkkiseltään nimetä kymmentä (lähinnä tuleee mieleen postmoderni Jose Cheung's From Outer Space ja sitten se, jossa Scully laulaa Mulderille metsässä - olikohan se muuten juuri Detour, joka on sinullakin, tuskin tätä enää muistaa kumpikaan), mutta se nyt on luonnollista.

    ReplyDelete