Thursday, August 8, 2013

Paluu arkeen

Loppukesän ilmastoa ja säätä Tampereella. Lehmusten reunustamat kadut ovat kirvoista tahmeat, siemenet poksahtelevat polkupyörän renkaan alla. Lapsen päiväkoti alkaa ja aikuisten työt sen myötä. Viereisen uimahallin remonttityömaa jyrisee ja rekat ryskyvät aamuseitsemästä, kaupungin äänet hiljaisten mökkiviikkojen jälkeen, sairaalan helikopteri ja hälytysajoneuvot.

Romaanin editointia, tiedättehän: aikaa siihen saa kulumaan, mutta vaikutus ei tunnu eikä näy missään ennen kuin pitkän ajan päästä. Päälle tulevat vielä omat ääripäästä toiseen heilahtelevat tunteet tekstiä kohtaan. Välillä tuntuu, että tässä on jotakin kiinnostavaa, että tämä todella voisi toimia. Välillä taas koko homma tuntuu bluffilta, jota olen vain onnistunut jotenkin venyttämään 164 liuskan verran.

Sen verran jatkamme vielä kesänviettoa, että käymme ensi viikolla eteläisessä Ruotsissa. Tapaamme sukulaisteni lisäksi malmölaisia kirjailijoita, joiden kanssa olemme suunnitelleet toteutettavaksi scifinovelleihin liittyvää yhteistyöprojektia. Tänään on Tampereella Tapahtumien yö ja Osuuskumman kirjailijoita nähtävissä ja kuultavissa Maailmankauppa Tasajaolla (Ilmarinkatu 8) klo 17 alkaen. Syksy käynnistyy vähitellen.

No comments:

Post a Comment