Tuesday, May 15, 2012

Kohti Åconia ja kirjahaaste

Lähdemme huomenna koko perhe Turkuun ja sieltä helatorstaiaamuna laivalla Maarianhaminaan Åconiin. Kyseinen con on pääasiassa suomalaisten ja ruotsalaisten scifiharrastajien yhteinen kokoontuminen. Kunniavieraana on yhdysvaltalainen fantasiakirjailija Katherynne Valente. Kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta on luvassa asiaa muutenkin.

Breikki tuntuu tässä vaiheessa hyvältä, sopivaa vaihtelua kämpillä jumittamiseen ja kirjoittamiseen. Samalla pääsemme muiden tamperelaisten kanssa vaihtamaan ajatuksia heinäkuun Finnconista sekä mahdollisesti kalastelemaan lisää esiintyjiä. Finnconiin on tulossa kiinnostava ohjelma ja kunniavieraiden Liz Williamsin ja Lois M. Bujoldin lisäksi liuta eturivin kotimaisia kirjailijoita: Johanna Sinisalo, Risto Isomäki, Tiina Raevaara, Miina Supinen... Olen siis toteuttamassa Finnconiin kirjallisuusohjelmaa, paljastan siitä lisää, kun ohjelmia on lyöty tarpeeksi lukkoon.

Viikonloppuna oli kirjailijatoveri Meresmaan julkkarit, siellä myös mukavan kirjallista meininkiä, plussana monta uutta kirjoittajatuttavuutta. Hyvä kirjakevät kaiken kaikkiaan. Inventoin juuri omat kirjahyllymme ja tein päätöksen, että en osta uusia kirjoja, ennen kuin olen lukenut sata sellaista kirjaa jotka jo omistamme. Kevään uutuuksiakin on lukematta melkoinen pino. Haastetta hieman helpottaa se, että olen jättänyt kesken monta sellaista kirjaa, jotka aion lukea loppuun. Kevään (ja vähän viime keväänkin...) kirjailijat saanevat jossakin vaiheessa odottaa muutamaa sanaa kirjoistaan täällä blogissa.

No comments:

Post a Comment