Tuesday, October 25, 2011

Lokakuu on kirjakuukausi

Joku, joka kirja-alan aikanaan on perustanut, on ilmeisesti päättänyt että lokakuussa tapahtuu kaikki. Silloin pidetään Frankfurtin, Helsingin ja Turun kirjamessut. Palkintojen lyhytlistoja ja apurahoja menee kiinni tai ratkeaa. Ennen kaikkea lokakuussa ilmestyy paljon kiinnostavaa kirjallisuutta.

Perjantaina istun Helsingin kirjamessuilla Jarmo Papinniemen haastateltavana esikoiskirjapaneelissa klo 16 Takauma-lavalla. Mukana ovat ainakin entinen pomoni Anna Tommola sekä mainio Marisha Rasi-Koskinen, esikoiskirjailijoita molemmat. Rosebudin osastolla piipahdan klo 18, haastattelijana Elina Simes. Saa tulla kuuntelemaan ja moikkaamaan!

Turun kirjamessuilla oli hauskaa, mutta kiireistä. Valasiltapäivä eli asiantuntijoista (David Rothenberg Rauno Lauhakangas, Risto Isomäki) oli messujen ehdottomasti unohtumattominta antia. Kuin olisin astunut sisälle omaan kirjaani. Kirjoitan myöhemmin enemmän messukokemuksista, nyt pitää mennä raivaamaan vaatehuonetta ennen tuholaismyrkyttäjän tuloa. Kiinnostavia esikoiskirjoja olen saanut niitäkin haalittua omaan hyllyyni, arvosteluja on tulossa tänne blogiin.... jonakin päivänä...

No comments:

Post a Comment