Monday, August 1, 2011

Lisää kritiikkejä

Moby Dollista on ilmestynyt kesällä lisää kritiikkejä. Listaan alla mitä olen netistä löytänyt. Lisäksi ainakin Aamulehteen kirjan arvosteli Juhani Karila (Valas kiskoo lukijan ihmisyyden pohjamutiin 4.6.), Tähtivaeltajaan Jussi K. Niemelä ja Ydin-lehteen Eekku Aromaa. Turhamaisuuttani lainaan hieman Aamulehden kritiikkiä: "Henriksson ei tarvitse paljon tilaa asiansa sanomiseen. Alle kahdessasadassa sivussa hän punoo yhteen ihmisen ja luonnon mystisellä umpisolmulla, jota lukija alkaa selvittää ilolla. Työ ei tunnu raskaalta, sillä juoni on simppeli ja dialogi ilmavaa...Moby Doll on näppärä kuin etydi, mutta viisas kuin sinfonia."

Myös Turun Sanomissa (28.6.) Kaisa Kurikka ystävällisesti kehuu: "Moby Doll on monella tavalla harvinaisen hieno esikoisromaani, joka myös poikkeaa virkistävästi esikoisteosten yleistettävistä piirteistä(...) Moby Doll on melkein enemmän valaan tarina kuin kertomus Jennystä. Juuri siksi teos viehättää, ajoittain lumoaa."

Kirjavinkit
Lainatäti
Skenet
Erjan lukupäiväkirja
Eating Muffins in an Agitated Manner
Maailman Kuvalehti

Kritiikkejä on ilmestynyt niin paljon, että olen hieman pyörällä päästäni. Vieläkin niiden lukeminen on vatsaakääntävän jännittävää, vaikka kirjan ilmestymisestä on jo monta kuukautta (neljä kuukautta, jos tarkkoja ollaan). En niitä osaa enkä toki haluakaan pitä mielessä kun kirjoitan uutta tekstiä. Hyvistä kritiikeistä voi ottaa valokopioita ja liittää apurahahakemukseen, vuodattaa muutaman kyynelen hakemustekstissä, jos jokin taho vaikka muistaisi tai haluaisi kannustaa.

Miellyttävä ja sivistynyt Elias Krohn haastatteli myös Kansan Uutisiin. Haastattelun alun voi lukea täällä.

Aiempi kritiikkipostaus on täällä.

No comments:

Post a Comment