Wednesday, January 10, 2007

Märkää metsää

Tänään on Tampere-päivä, käymme ulkoilemassa Kalevan metsissä. Reipas tuuli nostaa aallot Näsijärvellä ihan kunnioitettavan korkeiksi, ei tarvitse sisäveden ollenkaan hävetä mereen verrattuna, varsinkin kun Turussa itse meren äärelle pääsi harvoin.
Kesätyöpaikka ratkesi. M ei ollut kauhean iloinen nykyisen reissaamiseni jatkumisesta, mutta nyt minulla on ainakin 7 kuukautta aikaa päättää mitä sitten ryhdyn tekemään.
Ystävä ilmoitti juuri kihlautumisestaan toisen ystävän kanssa. Oras kyseli taannoin aloiteverstaassaan kommentteja avioliittolain yhdenvertaistamiseksi. Tärkeämpää vielä olisi minusta avioliittoon kuuluvien yhteiskunnallisten ja taloudellisten etuooikeuksien viipymätön purkaminen muihin elämisen muotoihin verrattuna. Näin etenkin yhteiskunnassa, jossa yhä suurempi osa talouksista on yhden aikuisen talouksia ja sukupuolten välinen työnjako vain syventyy. Tuntuu käsittämättömältä, että vielä 2000-luvulla avoparit joutuvat selvittämään viranomaiselle, onko lapsi kyseisen isän oma ja onko äiti maannut viime aikoina kenenkään muun kanssa, kun taas avioliitossa oleva mies lasketaan lapsen isäksi eikä siitä sen enempää.

No comments:

Post a Comment