Friday, December 21, 2018

Vuosikatsaus 2018

Keskitalven aika, paras aika! Joulun täydellinen hiljentyminen häämöttää. Juna pohjoiseen lähtee tänään illalla, ennen kuin pakataan perhe siihen niin luodaan pieni vilkaisu kuluneeseen vuoteen.

- Julkaisin kaksi kirjaa: Railakas rahakirja Aino-Maija Leinosen kanssa keväällä ja novellikokoelma Avaruusajan unelmia syksyllä.

- Kirjoitin kahta uutta kässäriä, joista toivottavasti kuullaan myöhemmin lisää.

- Novellijulkaisuja minulla oli kahdessa antologiassa: "Herra Jack ei hyppää enää" (Sirkus Synkkä, toim. J.S.Meresmaa et al.) sekä ruotsinnos Täydellinen sekoitus -novellista ("Den perfekta blandningen", Trollguld och andra berättelser). Kuulemma myös novellini "Painovoiman sieppaamat" ilmestyy tsekiksi eräässä sikäläisten opiskelijoiden kirjallisuuslehdessä.

- Lehtijuttuja kirjoitin yhden, Ruotsin akatemian kuohunnasta keväällä Kulttuurivihkoihin.

- Viime vuonna ilmestynyt romaanini Syyskuun jumalat pääsi tänä vuonna toiseen painokseen, siitä tehtiin äänikirja ja käännösnäyte ja se oli Kuvastaja-palkintoehdokkaana parhaalle edellisenä vuonna ilmestyneelle fantasiaromaanille. Ilahdutti, että kirja oli nostettu myös HS Teema -lehdessä kriitikon valinnaksi.

- Toimin edelleen aktiivisesti Osuuskumma-kustannuksessa. Olin mukana tekemässä pienkustantajien osastoja kirjamessuilla Turussa ja Helsingissä sekä heiluin kirjamyynti- ja ohjelmahommissa Finnconissa Turussa. Lokakuusta eteenpäin toimin myös hallituksen jäsenenä.

Osallistuin myös muun muassa Vihtorin kirjamessuille sekä Työväenkirjallisuuden päivään Tampereella, Ropeconiin Helsingissä ja Kummien tarinoiden viikonloppuun Finlaysonilla marraskuussa. Laulaa hoilotin nuotiopiirissä Usvan kirjoittajaleirillä heinäkuussa.

- Ohjasin luovia kirjoittajia Tampereen seudun työväenopistossa ja Tampereen Kesäyliopistossa sekä muissakin lyhyissä ja pidemmissä koulutuksissa.

- Vuoden matkoja olivat osallistuminen Sweconiin Tukholmassa panelistina ja kirjamessuille Göteborgissa "salaisena agenttina" sekä kesälomamatka Haapsaluun.

- Viimeiseksi loppuvuoden juttu, josta toivottavasti tulevaisuudessa kuullaan enemmänkin: perustin Anne Leinosen kanssa uuden yrityksen, Proosakuiskaaja oy:n. Yrityksemme tarjoaa kustannustoimitusta ja luovan kirjoittamisen ohjausta. Kotisivut ovat osoitteessa proosakuiskaaja.fi.

Vapaa-aikana mökkeilin ja harrastin balettia ja lautapelaamista sekä toimin hamsterivahtina lapsen lemmikille.

Oli hauska ja tapahtumarikas vuosi, kiitos kaikille joiden kanssa sain tehdä töitä! Kiitos myös Taiteen edistämiskeskukselle, WSOYn kirjasäätiölle ja SKR:n Pirkanmaan rahastolle työni tukemisesta. Ensi vuosi käynnistynee kässäreiden ja yrityksen sekä vähän eduskuntavaaleihinkin liittyvien juttujen merkeissä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Margaret Pennyn muistikirjan lukijoille.

Lisää Railakkaasta rahakirjasta
Lisää Avaruusajan unelmista
Lisää Trollguldista

No comments:

Post a Comment