Monday, September 18, 2017

Syyskuun jumalat -kilpailu!

Syyskuu on parhaimmillaan, ja Margaret Pennyn muistikirja julkistaa sen kunniaksi Syyskuun jumalat -kilpailun. Osallistu ja voita Syyskuun jumalat -teos ikiomaksi!

Syyskuun jumalat ovat salaperäisiä, mutta kirjan lukemalla pääset tutustumaan osaan heistä. Tähän salonkiseuraan ei voi lähettää hakemusta, mutta tunnistat, kun sinut kutsutaan. Margaret Pennyn muistikirjan lukijat ovat kutsuttuja seuraan!

Kilpailun säännöt: Kerro vastauksesi kommenttilaatikossa. Kilpailu jatkuu syyskuun loppuun. Paras perustelu palkitaan Syyskuun jumalat -teoksella. Signeerauksella! Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvotaan vielä kaksi teosta.

KILPAILU: MINKÄ HENKILÖHAHMON KANSSA HALUAISIT VIETTÄÄ ILTAPÄIVÄN BUDAPESTISSA?

Stella: Sivistynyt rouvashenkilö on oivallista keskusteluseuraa taidehistoriasta, muodista ja puutarhanhoidosta kiinnostuneelle. Puhuu erinomaista englantia, mutta hänen aksenttiaan on vaikea paikantaa. Tämä ylhäinen henkilö esiintyy parhaimmillaan, jos hänen asemaansa ei haasteta. Motto: ”Elämme ottaaksemme omamme pois.”

Viktor: Turha ulkokultaisuus pois! Tämä hiomaton boheemi viihtyy niin olutkapakoissa kuin puiston penkillä pálinka-pullon kanssa. Tuntee erittäin hyvin eurooppalaisten vallankumousten historiaa yli sadan vuoden ajalta, aivan kuin hän itse olisi ollut paikalla. Laskuhumalavaiheessa saattaa äityä siteeraamaan runoutta. Motto: ”Historiassa kaikkein vähiten kannattaa ihmetellä hirmuvaltaa.”

Roland: Ei pidä meteliä itsestään, antaa sinun puhua ja itse mieluummin kuuntelee. Jos hän onkin sinusta kaunis kasvoiltaan, monet taiteilijat ovat olleet samaa mieltä. Kun katsot tarkemmin, hänessä on jotain tuttua, mutta et osaa sanoa, mitä. Motto: ”Taikuus on arkipäiväistä, rakkaus harvinaista.”

Marie: Nokkela ja sanavalmis neiti on mieltynyt luksukseen. Tuntee monet läntisen Euroopan taiteen vaikuttajahahmot ja säveltäjät intiimisti. Marie kääntää katseet kaikkialla mihin meneekin, mutta saatat joutua pinnistelemään pysyäksesi hänen kintereillään. Motto: ”Plus ça change, plus c'est la même chose.”

János: Tämän henkilön kanssa kannattaa pyrkiä väleihin, jos haluaa edistää uraansa! Jánosilla on tärkeimpien vaikuttajien yhteystiedot puhelimessaan ja hän pystyy nopeuttamaan monenlaisten asioiden käsittelyä. Tuntee kaikki, on hämmästyttävän selvillä kaupunkinsa asioista. Hänen intohimonaan on teatterimaailma. Motto: ”Aina askeleen edellä.”

KENET HALUAISIT ILTAPÄIVÄSEURAKSI JA MIKSI?

Vastaa kyselyyn kommentoimalla alla ja jaa kavereille! Voittajat julkistetaan blogissa lokakuun 2. päivä.

10 comments:

 1. Viktor, ilman muuta! Vietettäisiin ilta kierrellen kapakoissa ja keskustellen vallankumouksesta. Ja loppuillasta tietynkin runosessiot. En malta odottaa, että pääsen lausumaan hänelle Heli Slungaa! - Olli Lönnberg

  ReplyDelete
 2. Aika paha! Roland, Marie ja János kuulostavat kaikki kiinnostavilta, mutta ehkä valitsen Jánosin, koska hänen kauttaan pääsisin teatteripiireihin ja kirjoittamaan näytelmiä. Christine T

  ReplyDelete
 3. Ehdottomasti Viktor, mitä parempaa hupia voi olla kuin laskuhumalainen runonlausunta olutkapakoissa?

  ReplyDelete
 4. Marien, ehdottomasti. Mutta koska hän ei luultavasti välittäisi seurastani, tyydyn etsimään häntä sieltä, mistä löysin hänet jo kauan sitten, kirjoista ja oopperasta.

  ReplyDelete
 5. Janos. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten hän on tuollaiseen asemaan päässyt. Jos hän nyt sellaista suostuisi paljastamaan... Jos salaisuudet paljastetaan, niistä katoaa voima.

  ReplyDelete
 6. Ronald sopisi hyvin, koska minulla on silmää mieskauneudelle ja olen kovin puhelias. Voisin jutella rauhassa, hän kuuntelisi ja jos olisi tylsä hetki, voisin vain lepuutella silmiäni noissa taiteilijoidenkin tunnustamissa piirteissä. Juu. Ehdottomasti Ronald.

  ReplyDelete
 7. Historian oppituntien sutjakkaimman lintsarin maineen omaavana, ja kuitenkin, historiasta äärimmäisen kiinnostuneena absolutistina, en usko olevan mitään ristiriitaisemman hienompaa kuin oluttuopin äärellä vietetty euroopan vallankumouksen historianluento yhdessä Viktorin kanssa. Kyllä, ehdottomasti Viktor.

  ReplyDelete
 8. Kaipaan jo valmiiksi ensi kesää ja puutarhaani, joten varmastikin viihtyisin rouva Stellan kanssa. Uskoakseni kyllä liittyisin iltapäivän jälkeen teidän muiden ja Viktorin seuraan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Calluna, seuraavassa postauksessa on sinulle palkinto!

   Delete
 9. Janos olisi mielenkiintoinen

  ReplyDelete