Monday, September 12, 2016

Kuvapainotteinen päivitys syyskuulta

Syyskuu merkitsee myös freelancer-perheessä rutiineihin palaamista, kun eri oppilaitosten kirjoittajakurssit ja harrastukset alkavat. Oman kirjoittamisen lisäksi minulla on kolme ohjausryhmää, eli hyvä normimeno. Tänä syksynä minulla on myös opetusvapaita viikkoja, jolloin voin keskittyä romaanin sekä kotitalouskirjan jatko-osan kirjoittamiseen.

Rutiineihin palaaminen on vaikuttanut näköjään myös niin, että olen heilunut myös kauhanvarressa. Kerroin ystävälle taannoin, että stressissä ja kiireessä ruoanlaitto on se, jonka heivaan ensimmäisenä yli laidan. Sitten syödään eineksiä. En maininnut, että heti kun on vähänkin tasaisempaa, otan ruoanlaiton takaisin ohjelmaan. Mikäs tässä on heiluessa, sienivuosi on hyvä ja omenavuosi myös, piirakkataikina syntyy nopeasti ja täytteet kaipaavat lähinnä pilkkomista. Katsotaan, miten lokakuussa enää jaksaa kokkailla.

Syyskuun kolme kovaa tähän saakka:

Sorsapuisto. Työ- ja harrastusmatkat kulkevat näin pyöräilykeleillä Sorsiksen kautta. Ei valittamista. Hauskinta on, että lapsen harrastus on samalla tanssisalilla ja tokaluokkalainenkin uskaltaa nyt itse pyöräillä lähemmäs keskustaa. Pyöräilemme siis yhdessä. Puistossa näkee vielä tähän aikaan vuodesta kanoja ja riikinkukkoja, taiji-harjoittelijoita ja näin yliopiston lukukauden käynnistyttyä saa myös väistellä pöllähtäneitä fukseja. Hupia!

Talvikurpitsa. Satoisa talvikurpitsa on edullista ja tosi hyvää, jos pitää sen vähän makeasta mausta. Ainoa ongelma on, miten ison kurpitsan saa syötyä ennen kuin siihen kyllästyy. No helposti! Ensin lohkoin puolet uunivuokaan perunan ja porkkanan kanssa. Seuraavana päivänä soseutin neljänneksen keittoon. Kurpitsakeitto on hyvää ilman kermoja tai tahnoja, jos sen maustaa inkiväärillä ja valkosipulilla. Viimeisen neljänneksen raastoin ja leivoin kakuksi. Perhe tykkäsi. Siemenet voi paahtaa paistinpannulla ja syödä. Kurpitsa maksaa S-marketissa 2,60 kilo.

Star Trek. Oikeastihan haluaisin vain maata sohvalla katsomassa Star Trekiä. Katsomisvuorossa syyskuussa ovat alkuperäisen 60-luvun sarjan remasteroidut jaksot, tällä hetkellä ensimmäinen tuotantokausi. Kapteeni Kirk forever!

No comments:

Post a Comment