Wednesday, January 1, 2014

Uuden vuoden toivotukset

Vuosi 2013 ei tuonut ihmeempiä muutoksia verrattuna edellisiin. Työskentelin edelleen apurahalla, lyhyitä pätkiä mutta kuitenkin. Työstin seuraavaa romaania ja joskus tulevaisuudessa valmistuvaa lyhytproosakokoelmaa sekä ystävän kanssa tehtävää ekologisen kodinhoidon opasta, jonka pitäisi ilmestyä syksyllä 2014.

Uutta kaunokirjallisuutta minulta julkaistiin kolmen novellin verran: novelli Tehtaanpuiston hirviö kokoelmassa Kuun pimeä puoli (toim. Juri Nummelin), novelli Siivet äänikirjassa Kun kansilaudoille liukui lohikäärme (toim. Anne Leinonen ja Tapio Ranta-aho) sekä novelli Merikuningas Usva-verkkolehdessä. Viime vuonna kuulin myös ensimmäisen kerran tekstiäni esitettävän toisen lukemana näyttämöllä, novellin Painovoiman sieppaamat Osuuskumma-kustannuksen ja tamperelaisen Tukkateatterin järjestämässä reading-tilaisuudessa. Kokemus oli hieno, teksti ei enää ollutkaan omaani vaan se muuttui ohjaajan ja näyttelijän käsissä joksikin muuksi.

Olin mukana toimittajana Huomenna tuulet voimistuvat -ekoscifiantologiassa Erkka Leppäsen kanssa sekä muutamassa muussa kirjahankkeessa. Ekoscifiantologian markkinoimiseksi Osuuskumma järjesti Keski-Suomen ELY-keskuksen tuella Kuvittele tulevaisuus -kiertueen, jonka puitteissa kävimme Jyväskylän ja Lappeenrannan kaupunginkirjastoissa sekä Turun ja Helsingin kirjamessuilla puhumassa aiheesta. Hankkeella oli myös oma blogi.

Pääsin esiintymään Jyväskylän kirjamessuilla, Korjaamon kirjamarkkinoilla Helsingissä, Finncon-tapahtumassa Helsingin kaapelitehtaalla sekä ainakin Suomalaissa Kirjakaupassa ja Pienessä kirjakaupassa Tampereella. Lisäksi kirjoitin muutaman lehtijutun (Maailman Kuvalehti, Kirjailija, Kosmoskynä), opetin scifin ja fantasian kirjoittamista Tampereen seudun työväenopistossa ja Nuoren Voiman Liiton Sulkasato -sanataidekoulussa, kävin matkoilla (kaksi kertaa Unkarissa, johon seuraava romaanini sijoittuu, kaksi kertaa Ruotsissa ja kerran Ranskassa), tanssin balettia ja mökkeilin perheen kanssa niin paljon kuin mahdollista (en kovinkaan paljon).

Vuonna 2014 pyrin saamaan keskeneräiset kirjahankkeet valmiiksi, kirjoittamaan entistä monipuolisemmin eri medioihin, matkustamaan vähemmän (mieluummin yksi pidempi oleskelu ulkomailla kuin monta lyhyttä!) ja oleskelemaan enemmän maalla, jos mahdollista. Olen lisäksi mukana toimittamassa uutta scifiin ja fantasiaan keskittyvää kirjoittamisen opasta, joka ilmestyy Finncon-tapahtumassa Jyväskylässä heinäkuussa.

Kiitän Jenny & Antti Wihurin säätiötä, Pirkanmaan kulttuurirahastoa ja Taiteen edistämiskeskusta saamastani tuesta.

Lopuksi toivotan hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille. Toivotan myös menestyksekästä kirjoittamisvuotta kaikille kirjoittajille.

No comments:

Post a Comment