Thursday, October 25, 2012

Helsingissä 26.-27.10.

Huomenna suuntaan Helsinkiin, sekä Kirja- että Varjo-messuille. Tässäpä lehdistötiedote Linnunpainosta, joka ilmestyy virallisesti huomenna!

Saara Henrikssonin toinen romaani Linnunpaino on vinksahtanut rakkaustarina, jossa nuori tanssija kohtaa ritari Siniparran. Kunnianhimoinen Lilja tavoittelee isompia tehtäviä tanssiryhmässä. Kiikarissa on rooli Siniparta-teoksen tuoreena vaimona, joka paljastaa aviomiehen lukittuihin huoneisiin kätkemät salaisuudet. Lilja kuitenkin loukkaantuu harjoituksissa ja tulee sivuutetuksi roolijaossa. Sairauslomalla hän kohtaa Tommin, lintumiehen.

Lilja tietää, mitä haluaa, mutta Tommi pyristelee. Lilja ottaa tehtäväkseen avata Tommin kaikki ovet ja lukot. Arvoituksen ydin ei ole se, miksi Siniparta murhasi edelliset vaimonsa. Miksi nuori vaimo yhä kysyy, vaikka jo tietää mitä viimeisen oven takana on? Onko kukaan rakkaimmalleen velkaa menneisyyttään?

ISBN: 978-952-264-146-5, Into-kauno, nid. 246 s.

Saara Henriksson (s. 1981) on tamperelainen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Moby Doll (2011) keräsi kiitosta kunnianhimoisella teemojen yhdistelyllä sekä taitavalla kerronnalla. Henriksson on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi pääaineena poliittinen historia. Hän on käynyt Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulun. Henriksson asuu Tampereella miehen ja lapsen kanssa. Hän on mukana usean vapaan kulttuuriryhmän toiminnassa sekä harrastaa muun muassa tanssia, science fiction -kulttuuria ja pianonsoittoa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Timo.forss (a) intokustannus.fi
040-533 2961

Perjantaina 26.10. esiinnyn Rosebudin spektaakkelissa osastolla 6b 99 Helsingin kirjamessuilla klo 15.20. Haastattelun jälkeen signeeraan Inton tiskillä kirjoja nopeille. Heti sen jälkeen olen puhumassa Sergei Lukjanenkon Yöpartiosta scifi-paneelissa Louhi-lavalla klo 16.00

Lauantaina 27.10. Varjokirjamessuilla klo 12.30 puhun aiheesta Aktivisti fiktiohahmona. Tulkaa moikkaamaan!

Inton kirjamessuohjelma täällä.
Varjokirjamessujen ohjelma täällä.

No comments:

Post a Comment