Friday, April 22, 2011

Ensimmäinen arvostelu Moby Dollista

Lapsonen herätti pitkäperjantaiaamuna luonnottoman aikaisin, mutta ainakin päivän lehden postiluukun alta kalastanut puoliso pääsi tuomaan uutiset suoraan sänkyyn. Moby Dollista ilmestyi ihkaensimmäinen arvostelu päivän Hesarissa, kynän varressa Antti Majander. Arvostelu löytyy täältä:

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Merten+musikaaliset+jättiläiset+laulavat+toivonsäveliä/HS20110422SI1KU0237s

Kaikki itselleni tekemäni lupaukset olen jo rikkonut, myös sen, että en menisi kirjakauppaan vakoilemaan, onko Moby Doll hyvällä paikalla (tai myynnissä ylipäätään. Oli se, molempia, haa!). Rikon siis vielä tämänkin ja siteeraan arvostelua:

"Saara Henriksson kirjoittaa konkreettisen tämänpuoleisesti - vaikka ei arastelekaan sukeltaa myös valaan vatsaan ja tajuntaan. Ei se hoopoa ole, kumma kyllä, vaan oudon hienoa...Henriksson kutoo kiehtovasti yhteen tietoa ja mystiikkaa merten musikaalisista jättiläisistä."

Itselleni jäi sellainen kuva, että kriitikko on ollut ristiriitaisissa fiiliksissä laskettuaan kirjan kädestään. Se on hyvä, mieluummin totean yrittäneeni jotain reilusti uutta ja kummallista kuin pysytelleeni turvallisilla kotivesillä. Ylipäätään olen iloinen, että kirjani on huomattu ja siitä on löytynyt sanottavaa.

Kohta lähtee juna Kuopioon. Hauskaa pääsiäistä!

1 comment:

  1. Onnittelut! Hienon nopea huomiointi lehdessä!

    Usvazine

    ReplyDelete