Monday, November 12, 2012

Kirjailija vaikeuksissa

Tamperelainen kirjailija ja kustannustoimittaja Pjotr Silajev on Espanjassa matkustuskiellossa. Häntä uhkaa luovutus Venäjälle, vaikka hänellä on turvapaikka Suomessa eikä Espanjalla pitäisi olla mitään oikeutta karkottaa häntä. Venäläiset viranomaiset ovat antaneet hänestä pidätysmääräyksen hänen osallistuttuaan moottoritien vastaiseen mielenosoitukseen vuonna 2012.

Silajevin esikoisromaani (kirjailijanimellä DJ Stalingrad) Eksodus ilmestyi keväällä 2012 suomeksi Intolta, joka on myös oma kustantajani. Tapasin hänet tuolloin kustantajan libristitilaisuudessa. Hän on mukava nuori mies ja puhuu hyvin englantia. Hän asuu ja työskentelee Tampereen Pispalassa. Hän on antropologian kandidaatti ja tehnyt myös kustannustoimittajan töitä Venäjällä.

Free Pit -koalitio kerää suomalaisten kansalaisjärjestöjen allekirjoituksia englanninkieliseen vetoomukseen, joka on osoitettu Espanjan viranomaisille. Jos toimit järjestössä joka haluaisi liittyä vetoomukseen, tai haluaisit muuten osallistua kampanjaan, ota yhteyttä osoitteeseen freepit3(a)gmail.com. Olen myös kerännyt suomalaisilta kirjailijoilta allekirjoituksia samaan vetoomukseen. Jos olet kirjailija ja haluat osallistua, lähetä sähköpostia osoitteesee saara.henriksson(a)gmail.com.

Ylen uutinen pidätyksestä

Ville Ropposen arvostelu Eksoduksesta Kiiltomadossa

No comments:

Post a Comment