Thursday, February 1, 2007

Naapureita

Kavimme tanaan tutustumassa Finnagoraan, Suomen tiede-, kulttuuri ja talousinstituuttiin parin korttelin paassa Keletilta. Markku pitaa siella ensi viikolla luennon suomalaisesta nykykirjallisuudesta. Finnagoralla on valoisat tilat arvokkaalla paikalla, mutta se on kuulemma vain sattumaa - vaikka suomen kieli ja kulttuuri ovatkin taalla kuulemma jokseenkin arvossaan. Finnagoran työntekijat varoittivat, etta esimerkiksi metrossa ei kannata puhua suomeksi ihan mita sattuu, todennakoisyys etta joku ymmartaa on kuitenkin kohtuullinen.

Kulttuuri- ja tiedeyhteistyo Unkarista Suomeen voi olla vilkasta, mutta samaa ei voi sanoa tiedonvalityksesta. STT:lla on ollut kirjeenvaihtaja Budapestissa, mutta ei ole enaa, ja Ylenkin kirjeenvaihtaja lahti viime kevaana - ei ollut kuulemma tyytyvainen palkkatasoonsa. Niinpa tiedotusvalineet Suomessa ovat Unkarin suhteen aika lailla kansainvalisten uutistoimistojen varassa, ja esimerkiksi viime syksyn mielenosoituksista annettiin Suomen mediassa Finnagoran tyontekijöiden nakökulmasta vahan ihmeellinen kuva.

Omalta osaltani olen kylla suunnitellut, etta kirjoittaisin taalta muutakin kuin blogia. Suunnitelmat tarkentunevat jossakin vaiheessa...

3 comments:

  1. Tuohon jo jokin aika sitten tekemääsi juttuun, jossa kerroit ehkäisyvälineiden tarpeellisuudesta matkalla, tuli mieleen, että eikös Merkku ole steriloitu, ainakin sellaista hän on aiemmin kertonut bitteinsaariltaan?

    ReplyDelete
  2. :-) kaytanto on usein muuta kuin poliittiset ohjelmat. Sterilisaatiosta kerrotaan muuten kiinnostavaa tietoa Jatulintarha-blogissa.

    ReplyDelete
  3. Siippasi siis tarjoaa muille miehille ohjelmaa, johon ei usko itsekään...

    ReplyDelete