Wednesday, January 31, 2007

Kanikukkulalla

Tanaan aurinkopaiva, kiipesimme (=ajoimme köysiradalla) kukkuloille Budan puolelle. Retkelle oli kahta mukavampi lahtea, kun tiesi paasevansa samalla pois jatkuvasta liikenteen melusta... Buda on kaikin tavoin pienempi ja sievempi Pestia, pikkuporvarillisempi osa tata kaupunkia.

Metsaa kotoisessa mielessa kukkuloilla ei oikeastaan ole, mutta on sentaan heinikkoa ja pensaikkoa ja matalia puita. Sellaista Ruohometsan kansa -maisemaa. Saimme kenganpohjat tayteen savea ja posket punaisiksi rinteilla kavellessamme. Meidan lisaksemme ylhaalla oli pari hassua paikallista ja alamakipyörailijoita, ei turistin turistia kaupungin kauneimmalla paikalla. Tai sitten Margit Ziget on niiden mielesta kaunein paikka.

Retkeilemalla ansaitsimme itsellemme myoskin lounaan "siina toisessa kasvisravintolassa", vegetariumissa. Lounaan ja teen hinta kahdelta on yhteensa vahan paalle kuusi euroa. Hakkaan myos Markun shakissa, mutta voittopotin seuraavassa kirjakaupassa keraa kuitenkin Markku loytamalla kaksi alennuspokkaria.

Harjoittelemme aantamaan unkarin kielta. Kielessa on kahdeksan eri s-aannetta, joten saamme harjoitella viela vahan aikaa.

1 comment:

  1. Kiva lukea kokemuksistanne. Ehkä Markku tottuu siellä liikenteen meluun niin ettei se enää kotona haittaa :-)

    ReplyDelete