Monday, January 15, 2007

Matkavalmisteluja

Syksyllä keskustelimme kiivaasti kotona Helsingissä työssä käymisestä. Etsimme asuntoa Tampereelta, Markku oli jäämässä vuodenvaihteessa apurahalle, ja näytti että en ehtisi koskaan olemaan kotona (saati kirjoittamaan mitään omaa). Lisäksi minä kaipasin vaihtelua: en ole ollut opiskelijavaihdossa, enkä matkaillutkaan kovin paljon.

Sovimme, että lähdemme kevääksi jonnekin, johon on helppo lähteä, jossa on valoisampaa ja lämpimämpää ja jossa on tarpeeksi halpaa. Pidämme molemmat Unkarista, ja Markku on ollut siellä monena vuonna kesälomalla. Kun asunto Budapestissa varmistui Markun kontaktien kanssa, päätös oli helppo.

Minun osuudekseni matkavalmisteluista jäi lentojen varaaminen (menomatka) ja retkeilymajakortin hankkiminen itselleni. Markku on hoitanut paluumatkan lippu- ja hostellivarauksia. Tulemme takaisin maitse Bratislavan, Krakovan ja Riikan kautta. Markun tuttava oli pari vuotta sitten vierailevana professorina Suomen kielen laitoksella yliopistossa Budapestissa, ja hän on miehensä kanssa antanut hyviä vinkkejä ja luvannut oppaita ja karttoja.

Virallista ohjelmaa Budapestiin ei ole sovittu, Markku pitää ehkä pari luentoa laitoksella mutta siitäkään ei ole sovittu vielä tarkemmin. Lisäksi tarkoitus on tutustua Finagoraan, paikalliseen Suomen kulttuuri- ja tiedekeskukseen. Minä olen suunnitellut, että kirjoitan ehkä yhden tai kaksi ruokajuttua, mutta en ole vielä ajatellut mitä muuta voisin sieltä tehdä. On vain hyvä, kun ei ole liikaa säätöjä jotka voisivat mennä pieleen.

Kaksi viikkoa matkaan.

No comments:

Post a Comment