Friday, July 6, 2012

Kirjantekijänä

Tämä on jo vanhempi uutinen, mutta olin mökillä, kun julkistus tuli ajankohtaiseksi. Eli olen mukana uudessa kotimaisessa kustannusosuuskunnassa, Osuuskummassa. Nappaan tekstin tähän suoraan osuuskunnan sivuilta:

"Osuuskumma on uudenlainen osuuskuntamuotoinen kustantamo, joka julkaisee kotimaista scifiä, fantasiaa ja kauhua sekä muuta spekulatiivista fiktiota. Osuuskumma tuo esiin sitä kirjallisuutta, joka ei tartu suurempien kustantamojen haaveihin, ja jatkaa kotimaisten novelliantologioiden julkaisuperinnettä.

Lukijoille Osuuskumma tarjoaa mahdollisuuden lukea tuoreiden kirjailijoiden ja nousevien kirjoittajien tekstejä: novelleja, romaaneja, raapaleita, monipuolisesti eri julkaisumuodoissa. Painettujen kirjojen lisäksi julkaisuohjelmassa on Ursula – spekulatiivinen romanttinen lukemisto. Tulevaisuudessa tuomme markkinoille myös e-kirjoja.

Jäsenilleen Osuuskumma tarjoaa yhteisen markkinointikanavan ja ryhmän tuen. Tekstien editointi hoidetaan omin voimin, mutta laadusta tinkimättä. Jäsenistöllä on monenlaista kustannusalaan liittyvää kokemusta sekä halu oppia lisää ja tarttua uusiin haasteisiin."

En ole suinkaan jättämässä vanhaa kustantamoani. Osuuskumman kautta on tarkoitus pukata maailmalle hörhömpiä projekteja kuin mihin kaupalliset kustantamot ovat kiinnostuneet sitoutumaan. Ursula-lehden taittovedos tuli ja se näyttää vähän pirun hyvältä. Kannattaa odottaa! Lehti ilmestyy Finnconissa.

No comments:

Post a Comment