Saturday, March 10, 2007

Wien

Paivaretkella Wienissa. Kaymme Freud-kotimuseossa ja eroottisen nykytaiteen nayttelyssa. Freud-museota voin suositella, se on erinomaisesti jarjestetty ja siella on paljon esineita. Alkuperaista sohvaa ei ikava kylla ole sailynyt, kuvia kylla. Eroottisen taiteen nayttelyssa oli esilla mestareita Picassosta ja Mirosta lahtien, tosin huomattavasti enemman alastomien naisten kuvia kuin alastomien miesten... ja nekin mita oli olivat lahinna homoerotiikkaa.

Muuten paiva kului kuljeskellessa kaupungilla, oli kovin kylma paiva joten puistossa ei tullut istuskeltua. Loysimme Shakespeare-kirjakaupan, hyva valikoima mutta kovin hintava, sen sijaan halpoja second hand -pokkareita loytyi laheisesta brittipubista.

Tanaan viimeista paivaa Bratislavassa. Aurinko paistaa mutta edelleen on kylma. Slovakiassa arvostetaan historiaa samoin kuin Unkarissakin, mutta Unkarista poiketen taalla ei muistella juuri mitaan Maria Teresian jalkeen tapahtunutta. Kun Unkarissa vuoden 1956 kansannousua muistellaan kansallisena juhlapaivana ja sen kunniaksi on muistomerkki joka toisessa kadunkulmassa, Bratislavasta ei loydy kevaan 1968 muistoksi laatan laattaa, siitakin huolimatta etta se oli taalla yhta iso hassakka kuin Prahassa.

No comments:

Post a Comment