Toistaiseksi nimetön tietokirja on ollut hauskimpia ja lepposimpia projekteja, joihin olen osallistunut. Eilen pohdimme jälleen sisustamista, sisustuslehtien yhdenmukaisuutta vastaan ihmisten yksilölliset tarpeet. Omassa kodissa voi tehdä mitä haluaa. Saunassa voi säilyttää kirjoja, jos ei sauno ja jos kirjahyllyistä on pulaa. Kotisiivoojan havaintojen mukaan alle puolet perheistä käyttää asunnon sähkösaunaa saunomiseen. Saunat toimivat urheiluvälinevarastoina tai vauvanhoitohuoneina. Suomalaisissa kerrostaloasunnoissa yleensä ei ole muuten niin paljon tilaa, että sähkösaunaa kannattaisi niihin edes rakentaa neliöitä viemään. A-M:n yhdellä kaverilla oli taidekirjat uunissa. Hän ei valmistanut uuniruokia, mutta hänellä oli paljon kirjoja.
Tavoitteenamme olisi luoda positiivinen "elämäntaidon opas", jossa ei pyritä muuttamaan ihmistä itseään. Tyyliin "Tee fiksumin, älä muutu. Sinä riität". Kaupungin puistosuunnittelussakin pyritään vetämään hiekkatiet niitä reittejä pitkin, joita ihmiset jo käyttävät ja joihin on tallautunut polku. Muutos vähällä vaivalla, tyyliin roska-astia siihen polun viereen, on tuloksekkain. Elämäntaidon oppaat, joissa "vallankumouksellisella tavalla" uudistetaan koko elämä, jäävät alkuinnostuksen jälkeen nurkkaan pölyttymään. Pätee dieetteihin, organisointioppaisiin ja kaikkeen muuhunkin.
(Omassa kodissani A-M:n opit eivät vielä näy, valitettavasti.)
Aino-Maijalla on myös blogi, joskaan hän ei ole päivittänyt sitä vähään aikaan: Yksinkertaistaen.
Kerään myös hyviä vinkkejä lasten aiheuttaman tavarakaaoksen taltuttamiseen. Lasten vaatteiden kierrätys toimii näppärästi kirppareiden ja lahjoitusten kautta, mutta lelut ovat meidän perheessämme vielä kysymysmerkki. Niitä on tosi paljon ja yleensä ne ovat hujan hajan. Miten te lukijat saatte pidettyä lastenhuoneen tai olohuoneen (jos ja kun lapset leikkivät siellä) järjestyksen yllä?
No comments:
Post a Comment