Laivamatkan jälkeen kävimme majoittumassa ja siirryimme tapahtumapaikalle. Avajaisista kuulin lähinnä vain vaskiorkesterin esityksen käytävään. Mainittakoon, että olen käynyt kaikissa Finnconeissa vuodesta 2003 enkä ole nähnyt kuin kahdet avajaiset, molemmat sellaisia, joissa itse esiintymässä. Tosiasiassa kannoin pahvilaatikoita ja pystytin ständiä avajaisten aikaan. Osuuskummalla on yhteinen myyntipaikka Vaskikirjojen kanssa Alandicassa.
Päivän ainoa ohjelmanumero, jonka ehdin edes suurimmalta osalta istua läpi, oli Writers from different countries -paneeli. Emil Hjörvar Petersenin luotsamassa paneelikeskustelussa kirjailijat vaihtoivat kokemuksia teoksen julkaisemisesta, eri maiden fandom-kuvioista, kirjallisesta perinteestä ja kaikesta mahdollisesta, freelance-työstä kirjojen markkinointiin.
Oli siinä erilaisia kokemuksia: UK ja Venäjä nyt ovat pikkuisen erikokoisia kieli- ja markkina-alueita kuin Suomi, Ruotsi tai Latvia. Yhteistä kirjailijoille oli se, että kirjoittaminen ei ollut ainoa/pääasiallinen työ, vaan kirjallinen työskentely sovitetaan muuhun elämään taloudellisten mahdollisuuksien puitteissa.
Alandica on tilava ja hyvin varusteltu tapahtumapaikka konferenssin järjestämiseen. Kunniavieraita en ole juuri nähnyt, paitsi vilaukselta Karin Tidbeckin, joka on niin pitkä että hänet on helppo bongata väkijoukosta. Olen jo vähän ehtinyt jutella oman kerrokseni kustantajien ja kirjakauppiaiden kanssa. Tänään perjantaina lisää käytäväpuheita. Eilen jaettiin myös Tähtivaeltaja palkinto, joka poikkeuksellisesti myönnettiin elämäntyöpalkintona Terry Pratchetin FC Akateemiset -kiekkomaailmakirjalle.
Nyt tyttären kanssa kukkakaupan kautta kohti conia ja päivän julkkareita!
No comments:
Post a Comment